31 Mai 2017Sursa: IPJ CARAȘ-SEVERIN

Împreună de Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Copilului este ziua bucuriei, a cântecelor și a atenției îndreptate asupra celor mici. Poate fi și ziua în care copiii învață să fie curajoși și informați. Pentru a-i ajuta pe cei mici să cunoască și să înțeleagă mai bine regulile de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin au organizat o serie de activităţi preventive pentru ei.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat o activitate de informare a copiilor de la Colegiul Național ,,Mircea Eliade din Reșița, care a vizat educația rutieră, cunoașterea pericolelor și respectarea regulilor de prevenire ale acestora. Polițiștii Biroului Rutier din Reșița au purtat un dialog deschis cu cei mici despre regulile de circulație pe care trebuie să le respecte atunci când sunt pe stradă, cum să circule în siguranță, cum să traverseze corect.

Poliţiştii au fost prezenţi și la turneul de minifotbal organizat de Centrul de Plasament ,,Speranţa” Reşiţa,  turneu ce a devenit tradiţie în judeţul nostru, sportul fiind o activitate preferată şi agreată de copiii din centrele de plasament.                                                 

Sub egida ,,Un sport adevărat e un cavaler în toate manifestările vieții”, competiţia a debutat cu un meci demonstrativ între echipa reprezentanţilor Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Caraş-Severin şi poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cei din urmă luându-şi revanşa pentru anul trecut atunci când au fost învinşi.

La miniturneul de fotbal au participat 5 echipe formate din copii ai centrelor de plasament din întreg judeţul, care au demonstrat fair-play în meciurile pentru marea cupă, fiind încurajaţi și de majoretele Centrului ,,Speranţa” Reşiţa .

Au fost invitați și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, care au prezentat un program de prevenire a consumului de tutun.

Organizatorii competiției au acordat premii constând în cupe, diplome, tricouri și mingi.

Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos. La mulţi ani!

Galerie foto