ACTIVITĂŢI DE ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE – 25 martie 2016

 

La data de 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române. Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită vineri, în intervalul orar 10.00 – 14.00, în Piaţa Tricolorului din municipiul Reşiţa.

Cetăţenilor le-a fost prezentată tehnica din dotare.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor.

 

A fi poliţist…

Poliţiştii, aceşti oameni deosebiţi, care îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, în ciuda riscurilor, oameni speciali, care aplică legea cu integritate, îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Sunt oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

Prin devotament şi onoare, poliţiştii aşteaptă o singură răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

La mulţi ani tuturor poliţiştilor!